Isnin, Mac 14, 2011

Millenium part 1

Petang tadi setelah penat main bola bersama budak-budak taman, gua pulang ke rumah dengan hati yang gembira. Mana taknya gua skor 7 gol ini hari. Terer tak terer? Arakian dalam perjalanan gua menapak ke rumah, gua terdengar satu gelombang bunyi yang sudah sekian lama gua tak dengar. Last gua buat runut bunyi ni masa gua bersama-sama adik gua dan beberapa orang kutu serta jiran gua yang anak mat salleh tu masih into lagi dalam scene menatang alah ni. Yakni tahun 2000, tahun sebelum gua ke sekolah asrama. 

Tahun tu memang segala-galanya urban. Makwe urban, gaya hidup urban, percakapan urban stail tegur-tegur member YO! Wassup! dan segala mak nenek lah urban. Maklumlah tahun 2000 tahun millenium. Entah apa yang millenium pun gua tak tahu, Y2K  entah apakejadah entah fungsi dia masa tu. Mati-mati gua ingat Y2K tu virus komputer.
Seingat gua time ni lah group-group TooPhat tengah naik. Ramai budak-budak sekolah gua jadi dressing hopperz masa tu. Seluar yang jenis banyak poket, saiz besar memang panas waktu tu. Masa tu siapa-siapa tak dressing jersi FUBU 05 dia tak true hop. Padahal entah siapa-siapa entah Fubu tu. Siapa tak pakai cap jenis full yang ada tulis NY, LA, C, dan sebagainya pula memang tak up dressing dia waktu tu. 

Paling gua meluat, peringkat mat grunge bertukar hoppers. Jenis mengada-ngada. Nasib baik yang punk tetap punk, kalau ada yang tukar aliran jugak memang silap besar la, gua ajak bergelut je.

Bersambung...

3 ulasan:

Daria berkata...

Jun Saito....haha...

Barry Allen berkata...

Lu memang hoppers! keh keh keh! Seluo tu memang ramai yang pakai. Seluo millenium!

Daria berkata...

Tempah kat Sungei Wang....