Selasa, Mac 15, 2011

Millenium part 2

"Pop!" "Pow!" 

"Pop!" "Pelepow!"

Makin lama bunyi tu makin dekat dengan gua. Gua berhenti sejenak menghadap lorong taman perumahan untuk mendengarnya dengan lebih peka dan lebih teliti kali ni. Gua pasang telinga betul-betul,

"Pop!" "Pelepow!" "Keletang!"

Gua dah dapat tangkap bunyi tersebut. Memang sah, bunyi ni dihasilkan dari 7 lapis papan yang dipadatkan. Orang urban panggil papan ni 'deck'. Sukan ni memang popular dikalangan mat salleh. Gua dulu terpegaruh dengan jiran mat salleh la main benda alah ni.

Bunyi "Pow!" itu dikeluarkan apabila deck dipop untuk menghasilkan daya tujahan yang dipanggil 'Ollie'. Sukan ini tak lain tak bukan sukan 'papan selaju'. Disebabkan mat slleh yang baru pindah, sukan ni jadi hit kat taman gua masa tu.

Gua sama adik gua dan beberapa orang kutu masing-masing usung deck tiap petang belasah main kat gelanggang badminton. Mengamuk budak-budak badminton sekejap. Memandangkan deck lebih teguh dari raket, budak badminton membuat keputusan bersurai. Apa gila nak main badminton, tak urban langsung. Kata millenium. keh keh keh.. Penyudahnya gelanggang badminton tu jadi port meluncur kitaorang setiap petang. Aktiviti badminton dihapuskan sama sekali. Peh, memang urban!

Gua sama itu mat salleh waktu tu dah pandai pakai custom deck. Yang lain semua pakai stok supermarket lagi.

Bersambung lagi...

7 ulasan:

Daria berkata...

ni dari lu dok blagak tu, baik lu tgk peluang kerja ni....ni tak, gua pulak kene alert utk lu, gua pun tak paham...(bende baik tak baik tak bagitau......)


Vacancy bina kerjaya bersama kami di Ambank Group

PENGAMBILAN BARU
KEKOSONGAN DIPERLUKAN SEGERA DI AMBANK GROUP

Nama Syarikat : AmLife Group Berhad (15743-P)
Jawatan : Eksekutif Bank
PART TIME DAN FULL TIME :-

~EKSEKUTIF BANK~
Ipoh : 16 Mac 2011
Penang : 17 Mac 2011
Alor Star : 18 Mac 2011
Sg.Petani : 19 Mac 2011
Kota Bharu : 20 Mac 2011
Kuala T'ganu:21 Mac 2011
Kuantan : 22 Mac 2011
Kuala Lumpur:23 Mac 2011
Seremban : 24 Mac 2011
Melaka : 25 Mac 2011
Muar : 28 Mac 2011
Johor Bahru : 30 Mac 2011

Kelayakan:-
*Min SPM,Diploma,Degree
*Umur 18 tahun ke atas
*Lepasan SPM dialu-alukan
*Lelaki & Perempuan
*Ada/tiada pengalaman
*Fokus,Komitmen,Semangat,Disiplin,Rajin

Faedah/Kelebihan:-
*Gaji 2x sebulan
*Kenaikan gaji
*Bonus 4x setahun
*Insentif melancong percuma
*Subsidi rumah dan kereta
*Kenaikan pangkat selepas 3 bulan
TEMUDUGA TERBUKA UNTUK Bulan Mac 2011

SIAPA YANG BERMINAT SILA SMS :-
NAMA, IC NO, LOKASI ANDA ' KE
013-6858206
En.Hidayat (SMS SHJ)

atau email ke : soyart3979@gmail.com

EkaBukanMakcikKau berkata...

kagumnya baca entry ni . kagum sangat tanpa sebab , bodoh tak ?

Barry Allen berkata...

Daria: Peh, Ambank! untung-untung boleh jumpa mizz Nina. Nanti gua email. Degree engineernig boleh ke?

Eka: Entah gua tak tahu nak cakap apa. Lu rasa?

Daria berkata...

lu email ngan sms mamat tu.....untung2 lu dapat keje ngan AMBANK...cepat, sebelum tarikh tutup tu......

Barry Allen berkata...

orait, terima kasih! keh keh keh..

Daria berkata...

kalau la dapat, lu jgn lupa blanja gua...T.G.I.F atau Italiannies je....tu je...tak minta makan kat hotel 5 bintang pun....

Barry Allen berkata...

Hehe.. Lain macam je bunyinya. Gua pos nanti, gua pos!