Ahad, Februari 13, 2011

Antara Punk dengan fesyen


Gua tak tahu sejak bila punk pakai maskot Badut
Punk itu satu idealisme, bukan fesyen brader. Dah berapa kali gua ingatkan, begitu juga dengan indie. Budak-budak zaman sekarang suka betul berfesyen secara melulu. Setakat usung gitar sana sini, sarung seluar skinny, tshirt ketat macam neraka, rambut panjang sedepa, melepak depan bukit bintang itu bukanlah indie. Itu cari makwe namanya. 

Cilake! mempergunakan nama indie untuk kepentingan sendiri. Gua peratikan dekat Bukit Bintang memang ramai jenis yang macam gini. Jenis nak tarik perhatian orang.

Lu orang kalau nak all out pun jangan la macm gini.

2 ulasan:

Daria berkata...

betul2, especially kat BB ngan Times Square...kalau la tujuan doang nk cari awek pakai mcm tu, haram aku tak heran....otak lebih penting dari fesyen yg tah apa2 tu....usung je gitar lebih, tah tau tah tidak main guitar....poyo sgt...kureng lah dengan crowd mcm tu...

Barry Allen berkata...

gua bukan ape, mereka jenis melepak, lepas tu bila ada orang lalu, pandang gaya tak puas hati, nak bergelut cakap! keh keh keh..